Latest PSU headlines:

Page 1 of 2 1 ... LastLast
Results 1 to 25 of 41
  1. #1
    Superior Member
    timberflake's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Age
    30
    Posts
    726
    Rep Power
    50
    Points
    1,521 (0 Banked)

    Ho to deactivate a PS3 that has the YLOD?

    First off, I thought you were able to have about 5 active PS3 accounts??

    My first PS3 got the YLOD last week (60gb launch phat), so I went out and brought a 250gb slim.

    I've managed to download all my previous content no problem, but I've just gone to download a film and its telling me I have have to deactivate my previous account and then activate the slim.

    Does anyone know how I can do this???

  2. #2
    Ultimate Veteran
    mistercrow's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Texas
    PSN ID
    mistercrow
    Posts
    24,784
    Rep Power
    161
    Points
    155,774 (0 Banked)
    Achievements IT'S OVER 9000!

    Re: Ho to deactivate a PS3 that has the YLOD?

    Some Ho is going to deactivate a PS3 that has the YLOD? Wow.

  3. #3
    Superior Member
    timberflake's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Age
    30
    Posts
    726
    Rep Power
    50
    Points
    1,521 (0 Banked)

    Re: Ho to deactivate a PS3 that has the YLOD?

    Quote Originally Posted by radgamer420 View Post
    Some Ho is going to deactivate a PS3 that has the YLOD? Wow.
    Haha. funny!

    Seriously though, anyone know what I can do? Apparently Sony won't do it unless I send it into them for reapir () and I'm not doing that when I've just shelled out 260 on a slim!

  4. #4
    Elite Guru
    Hedrush's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    5,049
    Rep Power
    78
    Points
    2,033 (0 Banked)

    Re: Ho to deactivate a PS3 that has the YLOD?

    Well short of fixing it yourself then deactivating it, theres not much else you can do.

    "Its better to keep your mouth shut and let everybody think you are an idiot. Than it is to open it and remove all doubt!!"

  5. #5
    The Derailer
    SpyroViper's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Age
    27
    Posts
    6,136
    Rep Power
    63
    Points
    154 (0 Banked)

    Re: Ho to deactivate a PS3 that has the YLOD?

    Buy it on BD instead?

    Compressed video sucks ****
    this forum is dumb.. you get infracted for posting a pic of a sexy lady with a barley see through top on, yet its ok to post video of interspecies sexual assault
    --scottscorpion

  6. #6
    Elite Sage
    Thorzilla's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Age
    23
    Posts
    11,772
    Rep Power
    111
    Points
    49,427 (713 Banked)
    Items PS3 SlimVita3DS
    Achievements IT'S OVER 9000!

    Re: Ho to deactivate a PS3 that has the YLOD?

    Try hairdrying it. Wrap your PS3 with 2 hand towels, but leave the back part (fans) open. Grab a hair dryer and start putting air into the PS3 from the back vents for about 15. The dryer must be at top speed, top power and it has to lay about 2cm away from the back vent. Also, do swift, smooth and slow moves, from side to side of the vents.
    |My Playfire|My Deviantart|
    - SIG BY MY SISTER-

  7. #7
    Veteran
    BrokenKeyboard's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Age
    21
    Posts
    941
    Rep Power
    35
    Points
    843 (0 Banked)

    Re: Ho to deactivate a PS3 that has the YLOD?

    I thought you could ring Sony and ask them to deactivate your PlayStation Network account?

  8. #8
    Veteran
    unicron7's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    A little place called none of your **** business. United States.
    Age
    28
    Posts
    4,724
    Rep Power
    76
    Points
    6,106 (0 Banked)
    Items 360 SlimPS3 SlimNaughty Dog

    Re: Ho to deactivate a PS3 that has the YLOD?

    Quote Originally Posted by Thorzilla View Post
    Try hairdrying it. Wrap your PS3 with 2 hand towels, but leave the back part (fans) open. Grab a hair dryer and start putting air into the PS3 from the back vents for about 15. The dryer must be at top speed, top power and it has to lay about 2cm away from the back vent. Also, do swift, smooth and slow moves, from side to side of the vents.
    GAH!! Don't do THIS!!!! lol No offense Thorzilla, but that is scary. Heat going all over the place is never good for electronics. I suggest using Gilksy's YLOD fix. It is easy to do and works like a charm. I just repaired mine using it last night. Here is the link. http://www.youtube.com/watch?v=U70SgRDVcBo It is better to do heat ONLY to the areas that need it, which are the GPU and CPU chips on the board. Anything else gets hot...you might cause more damage. Good luck bud!


    I don't really need a water cooler/remote control as of right now.

  9. #9
    Supreme Veteran
    A7MAD's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Melbourne, Australia
    Age
    35
    Posts
    17,964
    Rep Power
    121
    Points
    2,838 (3,044 Banked)
    Achievements IT'S OVER 9000!

    Re: Ho to deactivate a PS3 that has the YLOD?

    Quote Originally Posted by radgamer420 View Post
    Some Ho is going to deactivate a PS3 that has the YLOD? Wow.
    Some ho's can do more than just deactivate PS3's.
    Main PC: INTEL CORE i7 4930k | ASUS P9X79-PRO | 16GB G-SKILL 2400MHz RAM | GTX 780 3GB PHANTOM GLH EDITION | SAMSUNG 840 PRO 256GB | 2 X 1TB WD RE4 | 2TB WD GREEN | SILVERSTONE STRIDER 1200W GOLD | HAF-X w/ DEMCI FLEX FILTERS | SWIFTECH H320 AIO | WINDOWS 8.1 PRO w/ MEDIA CENTER x64.

  10. #10
    I'm a real boy!
    Tyrien's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Age
    25
    Posts
    12,497
    Rep Power
    104
    Points
    5,427 (0 Banked)

    Re: Ho to deactivate a PS3 that has the YLOD?

    Quote Originally Posted by BrokenKeyboard View Post
    I thought you could ring Sony and ask them to deactivate your PlayStation Network account?
    You can, but this is not guaranteed. Officially Sony does not condone this but there are stories floating around of people who have been lucky.

    It's worth a shot. Start crying.

  11. #11
    Supreme Veteran
    A7MAD's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Melbourne, Australia
    Age
    35
    Posts
    17,964
    Rep Power
    121
    Points
    2,838 (3,044 Banked)
    Achievements IT'S OVER 9000!

    Re: Ho to deactivate a PS3 that has the YLOD?

    Dave (you know which one) himself in one of his articles said that Sony wouldn't do it for him over the phone...

    Just an FYI: It used to be that you could activate on 5 different systems, they changed that now to 3.
    Main PC: INTEL CORE i7 4930k | ASUS P9X79-PRO | 16GB G-SKILL 2400MHz RAM | GTX 780 3GB PHANTOM GLH EDITION | SAMSUNG 840 PRO 256GB | 2 X 1TB WD RE4 | 2TB WD GREEN | SILVERSTONE STRIDER 1200W GOLD | HAF-X w/ DEMCI FLEX FILTERS | SWIFTECH H320 AIO | WINDOWS 8.1 PRO w/ MEDIA CENTER x64.

  12. #12
    Superior Member
    timberflake's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Age
    30
    Posts
    726
    Rep Power
    50
    Points
    1,521 (0 Banked)

    Re: Ho to deactivate a PS3 that has the YLOD?

    Quote Originally Posted by BrokenKeyboard View Post
    I thought you could ring Sony and ask them to deactivate your PlayStation Network account?
    Sony won't do it, something to do with fraud. Although I can't really understand where they'r coming from, if my PS3 was working and had been stolen, the thieves would just deactivate it themselves, I'm ringing Sony for help because its broken! Still, no dice from Sony!

  13. #13
    I'm a real boy!
    Tyrien's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Age
    25
    Posts
    12,497
    Rep Power
    104
    Points
    5,427 (0 Banked)

    Re: Ho to deactivate a PS3 that has the YLOD?

    Quote Originally Posted by A7MAD View Post
    Dave (you know which one) himself in one of his articles said that Sony wouldn't do it for him over the phone...

    Just an FYI: It used to be that you could activate on 5 different systems, they changed that now to 3.
    Not true.

    That was either a flat out lie floating around, or a misinterpretation with the video store.

    To all those saying Sony won't do it, stop spreading misinformation. Sony likely won't, but there is a chance if you call and request it you may be lucky enough to have them do it.

  14. #14
    Superior Member
    timberflake's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Age
    30
    Posts
    726
    Rep Power
    50
    Points
    1,521 (0 Banked)

    Re: Ho to deactivate a PS3 that has the YLOD?

    Quote Originally Posted by Tyrien View Post
    Not true.

    That was either a flat out lie floating around, or a misinterpretation with the video store.

    To all those saying Sony won't do it, stop spreading misinformation. Sony likely won't, but there is a chance if you call and request it you may be lucky enough to have them do it.
    I've rang them and they said they won't do it, how it that misinforming people? Surely that's fact.

    I'm not saying that Sony has never deactivated a system for anyone, but its hardly misinforming people when it actually happens.

  15. #15
    Supreme Veteran
    A7MAD's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Melbourne, Australia
    Age
    35
    Posts
    17,964
    Rep Power
    121
    Points
    2,838 (3,044 Banked)
    Achievements IT'S OVER 9000!

    Re: Ho to deactivate a PS3 that has the YLOD?

    Quote Originally Posted by Tyrien View Post
    Not true.

    That was either a flat out lie floating around, or a misinterpretation with the video store.
    I read it here: http://www.haxnetwork.net/2009/11/ps...tions-allowed/

    Have i misunderstood?

    Quote Originally Posted by Tyrien View Post
    To all those saying Sony won't do it, stop spreading misinformation. Sony likely won't, but there is a chance if you call and request it you may be lucky enough to have them do it.
    Every specific situation may be different but Dave_W himself in an article he wrote stated they would not do it for him (he was on the phone with Sony)...

    Now unless I've remembered this all wrong, up until at least then they didn't I doubt this is misinformation and if it's incorrect my apologies to all who I have unintentionally misinformed.

    Edit: I read somewhere just now goggling this it was a misprint and is 5!
    Last edited by A7MAD; 06-08-2010 at 13:54.
    Main PC: INTEL CORE i7 4930k | ASUS P9X79-PRO | 16GB G-SKILL 2400MHz RAM | GTX 780 3GB PHANTOM GLH EDITION | SAMSUNG 840 PRO 256GB | 2 X 1TB WD RE4 | 2TB WD GREEN | SILVERSTONE STRIDER 1200W GOLD | HAF-X w/ DEMCI FLEX FILTERS | SWIFTECH H320 AIO | WINDOWS 8.1 PRO w/ MEDIA CENTER x64.

  16. #16
    Superior Member
    timberflake's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Age
    30
    Posts
    726
    Rep Power
    50
    Points
    1,521 (0 Banked)

    Re: Ho to deactivate a PS3 that has the YLOD?

    Quote Originally Posted by A7MAD View Post
    I read it here: http://www.haxnetwork.net/2009/11/ps...tions-allowed/

    Have i misunderstood?



    Every specific situation may be different but Dave_W himself in an article he wrote stated they would not do it for him (he was on the phone with Sony)...

    Now unless I've remembered this all wrong, up until at least then they didn't I doubt this is misinformation and if it's incorrect my apologies to all who I have unintentionally misinformed.

    Edit: I read somewhere just now goggling this it was a misprint and is 5!
    That must be for game content only then cuz I'm only on my 2nd PS3 and it won't let me activate it for video, games are fine, I activated that no problem

  17. #17
    Apprentice
    Scott64's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Age
    30
    Posts
    452
    Rep Power
    47
    Points
    206 (0 Banked)

    Re: Ho to deactivate a PS3 that has the YLOD?

    Quote Originally Posted by unicron7 View Post
    GAH!! Don't do THIS!!!! lol No offense Thorzilla, but that is scary. Heat going all over the place is never good for electronics.
    I'm not saying his method is correct or will work, but as far as I know heat is the only thing that will get the wireless on my crappy (HP) laptop running when it decides it doesn't want to work. I run something that takes up 100% CPU until my laptop gets noticeably warm, then restart and usually my little orange "wireless is off" light turns to that blue "it's going to work" colour I like to see. Just thought I'd throw that out there as an example of a seemingly stupid fix that actually works (in my case).

  18. #18
    Apprentice
    Toorok's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Age
    34
    Posts
    223
    Rep Power
    65
    Points
    282 (0 Banked)

    Re: Ho to deactivate a PS3 that has the YLOD?

    Quote Originally Posted by timberflake View Post
    First off, I thought you were able to have about 5 active PS3 accounts??

    My first PS3 got the YLOD last week (60gb launch phat), so I went out and brought a 250gb slim.

    I've managed to download all my previous content no problem, but I've just gone to download a film and its telling me I have have to deactivate my previous account and then activate the slim.

    Does anyone know how I can do this???
    Go to http://www.playstation.com and login with your PSN account. When logged in, click on my account. There you'll see your ps3 system, which you can remove from your PSN account. You can also add one too (or a ps2 / psp for that matter). It's as simple as that.

    Cheers!
    Last edited by Toorok; 06-08-2010 at 16:16. Reason: added quote
    "Stupid is as stupid does... I'm with stupid."

  19. #19
    Superior Member
    timberflake's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Age
    30
    Posts
    726
    Rep Power
    50
    Points
    1,521 (0 Banked)

    Re: Ho to deactivate a PS3 that has the YLOD?

    Quote Originally Posted by Toorok View Post
    Go to http://www.playstation.com and login with your PSN account. When logged in, click on my account. There you'll see your ps3 system, which you can remove from your PSN account. You can also add one too (or a ps2 / psp for that matter). It's as simple as that.

    Cheers!
    I've already tried that, my old console wasn't even listed on there, but I still added the new one but no good, still won't let me authorise it for video

  20. #20
    Superior Member
    str8upnobs's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Age
    32
    Posts
    929
    Rep Power
    54
    Points
    842 (0 Banked)

    Re: Ho to deactivate a PS3 that has the YLOD?

    Quote Originally Posted by timberflake View Post
    First off, I thought you were able to have about 5 active PS3 accounts??

    My first PS3 got the YLOD last week (60gb launch phat), so I went out and brought a 250gb slim.

    I've managed to download all my previous content no problem, but I've just gone to download a film and its telling me I have have to deactivate my previous account and then activate the slim.

    Does anyone know how I can do this???
    This is what i did when i had this problem & it worked for me...
    I recently ran into a video deactivation problem myself.....old 20GB launch console YLOD last May & I was able to use the heat gun trick to salvage my newly purchased (1hr. into) Infamous game. I thought nothing of deactivating anything ( i've never gameshared & am only on my 2nd PS3). Until i got my GOW3 Ultimate edition last week, and went to claim my unearthing the legend documentary from the PS Store. It slammed me w/ the good old "Video is already activated on another console error".
    It took 2 emails to CS but it appears they will do it . I think you just have to get the right person. Here's my email & what they replied.......

    Customer03/22/2010 11:28 AM I am contacting you to get an old (broken) Launch PS3 deactivated....i can no longer run it long enough to do so myself due to YLOD crash error after approx. 15 seconds. I would appreciate it if you could deactivate this PS3 & would be more than happy to provide serial# or anything else needed to deactivate it.
    Level 1: PS3 system
    Product Level 2: Service
    Category Level 1: How to Get Service
    Date Created: 03/22/2010 11:28 AM
    Last Updated: 03/23/2010 11:18 AM

    -RESPONSE-
    Hello ,

    We apologize for any inconvenience regarding your PlayStation(R)Network account activation. We understand how frustrating it can be when you are unable to access video content on your PLAYSTATION(R)3 computer entertainment system. Your request for video deactivation has been processed under Service Request Number 1-251083124. We ask that you please allow 24-48 hours for deactivation of your previous console. Please note, if you have reached the pre-determined limit for game activations (5), you must manually deactivate one of the other PlayStation(R)3 computer entertainment systems from your account.

    Again, we apologize for any inconvenience and appreciate your patience in this matter.
    http://www.psu.com/forums/showthread...=221448&page=2

  21. #21
    Super Elite

    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    2,387
    Rep Power
    65
    Points
    14,584 (0 Banked)
    This post is really old but FYI, you can now deactivate your PS3's on the web and you can call them and they'll actually deactivate your video content (unlike before).

  22. #22
    ストライク・ザ・ブラッド
    Kuro's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Ore no Sekai
    PSN ID
    xAkiRo
    Age
    20
    Posts
    13,087
    Rep Power
    97
    Points
    507,164 (0 Banked)
    Items YunaLuluBaby Chocobo
Gift received at 01-11-2013 from Ghost
Message: enjoy!Final Fantasy XIII-2AtlusFinal Fantasy Versus XIIIFinal Fantasy VIIIFinal Fantasy VIIFinal Fantasy V
    Achievements IT'S OVER 9000!
    Calling them up is the only option now. You can't even do it from the web anymore which is stupid. I tried it just told me to deactivate from the console. Your only option is to ring them up.

    PSN: xThAkIdJxYx Cod Psn:xxAkiRo
    ‎"It's not important to have a long life, the important thing is to have a happy life with your beloved ones"

  23. #23
    Super Moderator
    Lethal's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Kansas City
    PSN ID
    Lethal_NFS
    Age
    33
    Posts
    11,045
    Rep Power
    138
    Points
    70,600 (0 Banked)
    Items Michelle MarshAngelina JolieScarlett JohanssonOlivia WildeLucy Pinder
    Achievements IT'S OVER 9000!
    Quote Originally Posted by Kuro View Post
    Calling them up is the only option now. You can't even do it from the web anymore which is stupid. I tried it just told me to deactivate from the console. Your only option is to ring them up.
    Wow, you are right. Why the hell is the option to deactivate even there??

  24. #24
    Elite Guru
    Nitey's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Age
    25
    Posts
    5,675
    Rep Power
    59
    Points
    40,911 (0 Banked)
    Items DreamcastDeath Note LArsenal
    I did the deactivation online only a couple months ago. If I remember right I couldn't deactivate the specific console but it was a mass deactivation of all my devices that can only be performed once every 6 months (?). I just had to go back to the devices I do use and re-activate through XMB/Vita-settings

  25. #25
    Ultimate Veteran
    mistercrow's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Texas
    PSN ID
    mistercrow
    Posts
    24,784
    Rep Power
    161
    Points
    155,774 (0 Banked)
    Achievements IT'S OVER 9000!
    I had no problem deactivating my 80gig phat just before trading it for the new slim.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

PSU

Playstation Universe

Reproduction in whole or in part in any form or medium without express written permission of Abstract Holdings International Ltd. prohibited.
Use of this site is governed by our Terms of Use and Privacy Policy.

vBCredits II Deluxe v2.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2010-2014 DragonByte Technologies Ltd.