Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Superior Member
    WaxWeazle's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Belgium
    PSN ID
    kipkebab92
    Age
    21
    Posts
    590
    Rep Power
    8
    Points
    7,415 (0 Banked)

    [FIXED] Surround Sound -- Help Needed...

    I can type a big thing now, but the short version though...

    I've got my TV and Surround all set up now, I've got working 5.1 from TV itself but when I use my PS3 it doesn't seem to work.
    My PS3 is connected with HDMI to the TV for video and an optical cable for audio. I used this setup always (as I used to be downstairs on the TV with my PS3 at first, then put it upstairs with my PC setup) and the optical cable always worked.
    Since I have my own setup now, for some reason the 'optical' setting won't help and won't do anything... I'm trying to use the HDMI instead but that only gives me audio on front speakers. Anybody who can help me out.. I'm not going to lie, really pissed off at this right now..

    For those who wonder; I'm testing whether or not the surround with PS3 works with a copy of Star Wars 4 that I have on my NAS. It works in 5.1 on the PC and I tried the same file on TV and that works. So any ideas?



    EDIT:
    here's the solution;
    PS3 -> TV = HDMI
    TV -> Surround = Optical

    Put up the settings in the menu of my PS3 and it's actually working. I'm not touching it at all now..
    Last edited by WaxWeazle; 06-15-2014 at 11:07.

  2. #2
    Supreme Veteran
    keefy's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    The Sock Gap
    Posts
    17,691
    Rep Power
    126
    Points
    60,308 (0 Banked)
    Items Gran Turismo 5Michelle MarshDoomid SoftwareCommodore 64Metal Gear Solid
    Achievements IT'S OVER 9000!
    MAybe the streamer only supports 2.0, Is it being transcoded?

  3. #3
    Superior Member
    WaxWeazle's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Belgium
    PSN ID
    kipkebab92
    Age
    21
    Posts
    590
    Rep Power
    8
    Points
    7,415 (0 Banked)
    It shouldn't be failing Keefy..
    I used to sit downstairs at my parents' TV/Surround at first, also connected like this. Worked perfect. Had 5.1 audio and HD image.
    I went upstairs to my room with my PS3 and attached it to my left monitor from my setup and to my 5.1 PC speakers and also worked fine.
    I moved it to my new TV/Surround setup and now for some reason, I'm not getting any 5.1...

  4. #4
    Supreme Veteran
    keefy's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    The Sock Gap
    Posts
    17,691
    Rep Power
    126
    Points
    60,308 (0 Banked)
    Items Gran Turismo 5Michelle MarshDoomid SoftwareCommodore 64Metal Gear Solid
    Achievements IT'S OVER 9000!
    Well I am stumped, sorry

  5. #5
    Superior Member
    WaxWeazle's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Belgium
    PSN ID
    kipkebab92
    Age
    21
    Posts
    590
    Rep Power
    8
    Points
    7,415 (0 Banked)
    So am I.. Which bothers me a lot because I'd love to have my 5.1 surround working there as well..

  6. #6
    Superior Member
    WaxWeazle's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Belgium
    PSN ID
    kipkebab92
    Age
    21
    Posts
    590
    Rep Power
    8
    Points
    7,415 (0 Banked)
    Double post..? Didn't post this...
    Last edited by WaxWeazle; 06-15-2014 at 11:05.

  7. #7
    PSU Technical Advisor
    Varsh's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    W-s-M
    PSN ID
    UK-Varsh
    Age
    32
    Posts
    5,377
    Rep Power
    81
    Points
    18,827 (0 Banked)
    Items User name style
    Well I did go through this yesterday with you, there's no need to use optical if you have your PS3 going to your TV and then to your speakers if you are using HDMI.

  8. #8
    Superior Member
    WaxWeazle's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Belgium
    PSN ID
    kipkebab92
    Age
    21
    Posts
    590
    Rep Power
    8
    Points
    7,415 (0 Banked)
    Apparently I do, because I tried the HDMI alone and that didn't work out.. It's working now though so I'm not touching $#@!! xD

    EDIT: just found out that my previous post (42 mins ago) happened to be a mistake? I posted 'it's fixed!' but for some reason it made a double post with my previous one... Good job D:

    Anyways

    IT'S FIXED! Optical from TV to Surround, HDMI between PS3 and TV and it's working

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
vBCredits II Deluxe v2.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2010-2014 DragonByte Technologies Ltd.